ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: при проектуванні необхідно передбачати сповивальні столики для немовлят

Нові ДБН: при проектуванні необхідно передбачати сповивальні столики для немовлят

З 1 квітня 2019 року під час проектування громадських закладів необхідно обов’язково передбачати сповивальні столики для немовлят.
З 1 квітня 2019 року під час проектування громадських закладів необхідно обов’язково передбачати сповивальні столики для немовлят. 
 
Норма міститься у нових ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» і стосується нового будівництва та реконструкції об’єктів, про це повідомили у Мінрегіоні.
 
Сповивальні столики у кожному громадському закладі — тепер це буде реальністю, бо в нових ДБН щодо інклюзивності чітко прописано, що у туалетах в усіх громадських закладах мають обов’язково проектуватися зручні сповивальні столики. Вони розміщуватимуться в окремих санітарних приміщеннях для маломобільних груп населення, у тому числі, людей з інвалідністю, поруч із туалетами загального користування.
 
Такими санітарними приміщеннями зможуть також користуватися люди з інвалідністю із супроводжувачами різних статей, батьки з маленькими дітьми протилежних статей, наприклад, мама і син, батько і донька, та інші маломобільні групи населення.
 
Згідно з ДБН, такі санітарні приміщення для маломобільних груп повинні бути облаштовані сповивальним столиком, площа такого приміщення 6-9 кв.м.
 
Також ці приміщення повинні бути облаштовані аварійною (тривожною) сигналізацією та системою оповіщення з врахуванням осіб з інвалідністю з порушеннями зору та слуху.
 
Нові ДБН розроблені на заміну діючих ДБН В.2.2-17:2006 “Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення”. Вони адаптовані до європейських норм та містить наглядні приклади того, як це має виконуватися на практиці.
 
Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 
 
Коментарі (0)