ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: проектування в містах сучасних засобів заспокоєння трафіку

Нові ДБН: проектування в містах сучасних засобів заспокоєння трафіку

Мінрегіон розглядає можливість проектувати в великих містах сучасні технічні засоби для підвищення безпеки руху та заспокоєння трафіку
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжує оновлення державних будівельних норм (ДБН) щодо вулиць і доріг населених пунктів. 
 
Зокрема, наразі розглядається можливість проектувати у великих містах сучасні технічні засоби для підвищення безпеки руху та заспокоєння трафіку, які сприятимуть штучному зниженню швидкості.
 
Європейська практика штучного заспокоєння трафіку називається “traffic calming”. Це комплекс заходів з дизайну доріг для створення штучних виступів та вигинів на дорогах, щоб уповільнити дорожній рух чи зменшити пропускну здатність транспорту.
 
Такі зміни мають сприяти унеможливленню перевищення дозволеної швидкості руху в містах, зменшенню кількості ДТП на дорогах та загалом підвищенню безпеки руху.
 
Проект змін до ДБН наразі розробляється ДП “ДерждорНДІ”.
 
Нагадаємо, ДБН В.2.3-5:2018 “Вулиці та дороги населених пунктів” вступив в дію з 1 вересня 2018 року. Ним було введено низку принципово якісних змін для безпеки і комфорту людей, зокрема, можливість звуження ширини смуг руху на дорогах, обов’язкове встановлення спеціальних захисних огороджень на зупинках громадського транспорту, обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих переходах, велодоріжок та велосмуг та інші зміни.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)