ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: проєктувати сучасні цивілізовані майданчики для вигулу собак

Нові ДБН: проєктувати сучасні цивілізовані майданчики для вигулу собак

Пропонується переглянути застарілі норми щодо влаштування окремих майданчиків для вигулу собак – осучаснити та прописати більш чіткі вимоги до них
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо благоустрою. 
 
Зокрема, пропонується переглянути застарілі норми щодо влаштування окремих майданчиків для вигулу собак – осучаснити та прописати більш чіткі вимоги до них.
 
Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
 
«Сьогодні у чинних вимогах ДБН щодо благоустрою є лише деякі окремі вимоги, як влаштовувати майданчики для вигулу собак та інших тварин. У підсумку на практиці їх проектують, як хто забажає. Порядок має бути у всьому. Тому ми хочемо суттєво переглянути ці вимоги, більш конкретизувати їх. Наприклад, прописати яких саме розмірів мають бути такі майданчики і від чого це має залежати. Щоб вони розташовувалися близько до внутрішньодворових територій або безпосередньо на них. Щоб там були обов’язково туалети для тварин, ця територія відповідно огороджувалась тощо. Тоді це буде цивілізовано, як за кордоном», – говориться у повідомлені.
 
Приклади успішного впровадження таких майданчиків для тварин спостерігаються у США, Чехії, Німеччині та країнах Скандинавії. Там вони проектуються як у міському просторі, так і за містом. На таких майданчиках також зазвичай розміщується ігрове обладнання, основна інформація про правила перебування на майданчику, пакетики та контейнер для пакетиків для туалету тварин. У деяких випадках можуть додатково облаштовувати освітлення, подачу води і ванночки для миття тварин.
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)