ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: пропонують проектувати на трамвайних шляхах зелені насадження

Нові ДБН: пропонують проектувати на трамвайних шляхах зелені насадження

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжує оновлення державних будівельних норм щодо вулиць і доріг населених пунктів.
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжує оновлення державних будівельних норм щодо вулиць і доріг населених пунктів. 
 
Наразі розглядається пропозиція влаштовувати на шляхах руху трамваїв зелені насадження, так звані, “зелені колії” (“green tram tracks”). Вони сприятимуть покращенню екологічного та естетичного стану міст та перешкоджатимуть заїзду на них іншого транспорту, наприклад, індивідуальних автомобілів.
 
Наприклад у багатьох містах Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Польщі та інших країн Європи, є практика влаштування “зелених колій”. Вони почали з’являтися тут ще у 80-х роках минулого століття, щоб повернути зелені зони у міський простір. Такі “зелені колії” — невід’ємна частина міської інфраструктури Барселони, Страсбургу, Варшави, Мілану та інших європейських міст. 
 
ДБН В.2.3-5:2018 “Вулиці та дороги населених пунктів” вступили в дію з 1 вересня 2018 року. Ними було введено низку принципово якісних змін для безпеки і комфорту людей, зокрема, можливість звуження ширини смуг руху на дорогах, обов’язкове встановлення спеціальних захисних огороджень на зупинках громадського транспорту, обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих переходах, велодоріжок та велосмуг та інші зміни.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)