ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: станції метро матимуть обов’язковий безбар’єрний простір для людей з інвалідністю

Нові ДБН: станції метро матимуть обов’язковий безбар’єрний простір для людей з інвалідністю

Нові та реконструйовані станції метро матимуть обов’язковий безбар’єрний простір для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп
З 1 вересня 2019 року вступили у дію нові державні будівельні норми В.2.3.-7:2018 «Метрополітени. Основні положення». Вони вводять обов’язкове влаштування необхідних засобів доступності, зокрема:
 
1 — поверхня підлоги платформ і вестибюлів станцій повинна бути неслизькою;
 
2 — на шляхах руху пасажирів у межах станції та суміщених підземних переходів необхідно передбачати системи навігації, візуальної статичної і оперативно-змінюваної інформації, тактильні елементи доступності — тактильні смуги та інформпокажчики, візуальні елементи доступності — контрастне маркування, інформтаблички і покажчики та аудіопокажчики — звукові орієнтири;
 
3 — ширина дверей на входах/виходах станцій має складати не менше 0,9 м;
 
4 — на нових станціях – тільки вантажопасажирські ліфти, на реконструйованих існуючих станціях дозволяється дублювати сходи спеціальними підйомниками.
 
Всі засоби доступності мають влаштовуватися з урахуванням вимог, які містяться у будівельних нормах «Інклюзивність будівель і споруд».
 
Нові ДБН В.2.3-7:2018 «Метрополітени. Основні положення» розроблений на заміну діючих з 2010 року ДБН. Нові норми вступили в дію з 1 вересня 2019 року.
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)