ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: у громадських закладах з’являться зручні сповивальні столики для немовлят

Нові ДБН: у громадських закладах з’являться зручні сповивальні столики для немовлят

У нових ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» міститься обов’язкова вимога — влаштовувати сповивальні столики для немовлят у санвузлах громадських закладів.
У нових ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» міститься обов’язкова вимога — влаштовувати сповивальні столики для немовлят у санвузлах громадських закладів.
 
Нова норма вступає в дію з 1 квітня 2019 року.
 
Про це повідомляє прес-служба Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
 
Санітарні приміщення, де будуть також розміщуватися сповивальні столики, необхідно передбачати поруч із туалетами загального користування. Ними можуть користуватися люди з інвалідністю із супроводжувачами різних статей, а також батьки з маленькими дітьми протилежних статей, наприклад, мама і син, батько і донька.
 
Згідно з ДБН, такі санітарні приміщення для маломобільних груп повинні бути облаштовані сповивальним столиком, площа такого приміщення 6 — 9 кв. м.
 
Також вони повинні бути облаштовані аварійною (тривожною) сигналізацією та системою оповіщення з врахуванням осіб з інвалідністю з порушеннями зору та слуху.
 
Нові ДБН розроблено на заміну діючих ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення». Вони адаптовані до європейських норм та містять наявні приклади того, як це має виконуватися на практиці.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)