ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: у кожному новому парку – сучасне стаціонарне кафе або магазин

Нові ДБН: у кожному новому парку – сучасне стаціонарне кафе або магазин

У нових нормах, що розробляються, має бути обов’язково чітко прописано максимально можлива кількість таких кафе, яка залежатиме від загальної площі парку чи кількості відвідувачів.
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо благоустрою. 
Зокрема, наразі вивчається пропозиція – передбачати у нових або реконструйованих парках відповідні інженерні мережі для розміщення невеликого сучасного кафе чи магазину для зручності відвідувачів.
 
Це дозволить покращити комфортні умови для відпочиваючих, особливо з дітьми, а також може сприяти мінімізації розвитку стихійної торгівлі в Україні.
 
Такі зміни не означатимуть, що кафе у парках будуть на кожному кроці. У нових нормах, що розробляються, має бути обов’язково чітко прописано максимально можлива кількість таких кафе, яка залежатиме від загальної площі парку чи кількості відвідувачів. 
 
Таку ідею підтримали і користувачі мережі Facebook. Відтак із 2,5 тисяч опитуваних майже 2,3 проголосували за сучасні кафе або магазини в парках. Багато з підписників зосереджували свою увагу на тому, що такі заклади мають бути обов’язково з туалетами, а їх будівлі мають естетично гармоніювати із загальним виглядом парків.
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
12 Вересня 2019 p. 19:48
Тепер у кожному парку є церквушка, а у великих парках їх по дві і більше. Релігійні люди несуть у церквушки свої гроші, отже, дають комусь досить легкий і немаленький дохід...