ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: у спортивних закладах має бути облаштовано безбар’єрний простір

Нові ДБН: у спортивних закладах має бути облаштовано безбар’єрний простір

У нових ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» містяться обов’язкові вимоги щодо облаштування безбар’єрного простору ззовні та всередині громадських спортивних закладів
У нових ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» містяться обов’язкові вимоги щодо облаштування безбар’єрного простору ззовні та всередині громадських спортивних закладів, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
Згідно з ДБН, у всіх спортивних закладах обов’язково мають бути влаштовані:
  • безпечні пандуси, спеціальні підйомники та інші засоби доступності для людей з порушеннями опорно-рухового апарату;
  • тактильна підлогова плитка, інформаційні таблички та позначення шрифтом Брайля, інші візуальні елементи і аудіопокажчики для людей з порушеннями зору;
  • дублювання важливої звукової інформації текстами, організація сурдоперекладу, використання систем звукопідсилення для людей з порушеннями слуху.
Крім того, у приміщеннях роздягалень для людей з інвалідністю слід передбачати індивідуальні шафи для одягу висотою не більше 1,7 м та індивідуальні кабіни площею не менше 4 кв. м із розрахунку по одній кабіні на 3-х осіб, які одночасно користуються візками і займаються. Також мають бути забезпечені лави довжиною від 3 м, шириною від 0,7 м і висотою до 0,5 м і вільний простір для проїзду навколо них.
 
Також у приміщеннях спортивних закладів мають бути обов’язково забезпечені:
  • універсальні туалетні кабіни шириною від 1,65 м та глибиною від 1,8 м;
  • душові кабіни розміром 1,5 м на 0,9 м з відкидним кріслом на висоті 0,45 м та простором перед нею для маневрування візка.
Нові ДБН вже затверджені та найближчим часом будуть опубліковані та вступлять в дію орієнтовно навесні наступного року.
 
Проект нових ДБН розроблений ПАТ “КиївЗНДІЕП” на заміну діючих ДБН В.2.2-17:2006 “Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення”. Він адаптований до європейських норм та міститиме наглядні приклади того, як це має виконуватися на практиці.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)