ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: в судах можуть з’явитися сучасні кімнати для анонімних свідчень

Нові ДБН: в судах можуть з’явитися сучасні кімнати для анонімних свідчень

В українських судах можуть з’явитися сучасні кімнати для анонімних свідчень, — пропозиція змін у ДБН
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо проектування судів. Зокрема вивчається можливість проектування в цих установах сучасних кімнат для надання анонімних  свідчень, облаштованих спеціальним обладнанням, екраном з приховуванням зображення та зміною голосу свідків, які знаходяться під захистом – таємних свідків.
 
Про це повідомляє прес-служба міністерства.
 
Зараз у чинних нормах є вимоги до проектування окремої кімнати для свідків, яка має бути обладнана телефонним та відеозв’язком. "Проте це зовсім не ті умови та обладнання, якими мають бути забезпечені сучасні суди. З цього приводу треба ретельно вивчати іноземний досвід, брати його за основу, адаптувати до українських реалій та впроваджувати”, — говориться у повідомлені.
 
Нагадаємо, ДБН В.2.2-26:2010 “Будинки і споруди. Суди” встановлюють вимоги до проектування нових і реконструкції існуючих будинків під суди, а також приміщень судів, вбудованих у будинки іншого призначення.
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)