ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: заборонено проектувати люки та дощоприймачі на тротуарах

Нові ДБН: заборонено проектувати люки та дощоприймачі на тротуарах

З вересня 2018 року діють нові державні будівельні норми щодо проектування вулиць і доріг в населених пунктах, згідно з якими не допускається встановлення приямків від люків та дощоприймачів на пішохідних зонах тротуарів.
З вересня 2018 року діють нові державні будівельні норми щодо проектування вулиць і доріг в населених пунктах (ДБН В.2.3-5:2018 “Вулиці і дороги населених пунктів”), згідно з якими не допускається встановлення приямків від люків та дощоприймачів на пішохідних зонах тротуарів. Норма стосується нового будівництва та реконструкції існуючих доріг, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
Згідно з новими ДБН, на пішохідній зоні тротуару не допускається встановлювати приямки від люків та дощоприймачів, тимчасові споруди, рекламні конструкції, дорожні огорожі, опори, сходи і ганки будинків.
 
Покриття пішохідних зон повинно бути неслизьким, гладким і без зазорів, а також, за можливості, відрізнятися від покриття інших зон тротуару кольором та/або матеріалом.
 
Нові ДБН були розроблені ДП “ДерждорНДІ” на заміну ДБН 2001 року.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)