ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: збільшення пропорції жіночих туалетів у громадських місцях

Нові ДБН: збільшення пропорції жіночих туалетів у громадських місцях

В Україні вивчать необхідність збільшення пропорції жіночих туалетів у громадських закладах
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми. 
 
Зокрема, наразі розглядається доцільність внести відповідні зміни для збільшення кількості жіночих туалетів, які проектуються у громадських закладах.
 
Дослідження показують, що жінкам для відвідування санітарних кімнат потрібно на 50% більше часу, ніж чоловікам, тому в громадських місцях пропускна здатність жіночих туалетів значно нижча, ніж чоловічих.
 
Нагадаємо, що Мінрегіон пропонує ввести обов’язкову норму щодо проектування громадських туалетів для відвідувачів у великих супермаркетах, гіпермаркетах та інших продовольчих магазинах. Відповідні зміни містяться у змінах до ДБН В.2.2-23:2009 «Будинки і споруди. Підприємства торгівлі», які вже затверджені та будуть опубліковані найближчим часом.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)