ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: змінити норми щодо кількості та місць облаштування сучасних смітників

Нові ДБН: змінити норми щодо кількості та місць облаштування сучасних смітників

Пропонується переглянути норми щодо забезпеченості громадських місць належною кількістю сучасних урн та контейнерів для сміття
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо благоустрою. 
 
Зокрема, пропонується переглянути норми щодо забезпеченості громадських місць належною кількістю сучасних урн та контейнерів для сміття, про це повідомила прес-служба Мінрегіону.
 
«Питання збору сміття у містах сьогодні дуже актуальне, особливо у місцях масового скупчення людей: у парках, на площах, пляжах, і так далі. Зараз ми суттєво переглядаємо ДБН щодо благоустрою, зокрема, щодо забезпеченості належною кількістю сучасних контейнерів та урн на вулицях. Які наші пропозиції? Щоб контейнери та урни були в достатній кількості. Аби люди не блукали вулицями у пошуках хоч якоїсь урни, яка виявиться переповнена, бо інших поблизу немає. Щоб контейнери не лякали своїм запахом і виглядом перехожих, а контейнерні майданчики передбачали можливість роздільного збору та сортування. І щоб вони виглядали гарно та сучасно, гармоніювали із загальним виглядом міст, ландшафтом парків та іншою місцевістю», – говориться у повідомлені.
 
Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 
 
Коментарі (0)