ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН: зупинки громадського транспорту стануть зручнішими

Нові ДБН: зупинки громадського транспорту стануть зручнішими

Зупинки громадського транспорту стануть зручнішими – Мінрегіон пропонує проектувати на них сучасні увігнуті бордюри
У проекті нових змін у державні будівельні норми «Вулиці і дороги населених пунктів» міститься рекомендаційна норма – влаштовувати увігнуті бордюри на зупинках громадського транспорту.
 
Таким чином низькопідлоговий громадський транспорт зможе впритул під’їжджати до посадкової платформи, не створюючи зазорів. Це буде зручно для кожного, у першу чергу, маломобільних груп населення: людей з інвалідністю, батьків з маленькими дітьми у візках, людей похилого віку, вагітних жінок тощо.
 
Згідно з проектом змін у ДБН, на зупинках маршрутного транспорту рекомендується встановити увігнуті бордюри для виключення зазорів між нижньою сходинкою транспорту та посадковою платформою. Доцільність використання таких бордюрів визначається наявністю низькопідлогового громадського транспорту на маршруті.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)