ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ДБН:обов’язкове проектування ліфтів в житлових будинках від 4 поверхів

Нові ДБН:обов’язкове проектування ліфтів в житлових будинках від 4 поверхів

Розглядають можливість введення обов'язкової норми проектування ліфтів в нових житлових будинках поверховістю від 4-х поверхів і рекомендувати їх установки в новому житлі поверховістю від 3-х поверхів.
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядає можливість введення обов’язкової норми проектування ліфтів в нових житлових будинках поверховістю від 4-х поверхів та рекомендувати їх встановлення у новозбудованому житлі поверховістю від 3-х поверхів. 
 
Відповідна пропозиція міститься у проекті нових ДБН В.2.2-Х:201Х “Житлові будинки. Основні положення”.
 
Згідно з пропозицією, рекомендується встановлювати пасажирські ліфти у будинках від 3-х поверхів (або з висотою між основним і верхнім житловим поверхами більше 8 м), обов’язково ж планується їх встановлювати в будинках поверховістю від 4-х (або з умовною висотою 11,2 м).
 
Ліфти, їх обладнання, розміщення машинного та блочного приміщень та сходів між цими приміщеннями слід влаштовувати згідно з вимогами ДСТУ Б В.2.6-52:2008 “Сходи маршеві, площадки та огорожі сталеві.Технічні умови” та ДСТУ EN 81-70:2010 “Норми безпеки до конструкції та експлуатації ліфтів. Специфічне використання пасажирських і вантажопасажирських ліфтів”. 
 
При цьому, допускається застосовувати ліфти вантажопідіймальністю 1000 кг з габаритними розмірами кабіни з шириною та глибиною 2100 мм та 1100 мм відповідно.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)