ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНові ГБН: підвищена безпека та якість проектування автодорожніх мостів

Нові ГБН: підвищена безпека та якість проектування автодорожніх мостів

У проекті нових ГБН з проектування автодорожніх мостів встановлюються сучасні вимоги до проектування спеціальних допоміжних споруд для зведення якісних автодорожніх мостів
У проекті нових галузевих будівельних норм щодо проектування автодорожних мостів (ГБН В.2.3-37641918-560:201Х “Автодорожні мости. Спеціальні допоміжні споруди. Проектування”) вдосконалюються та встановлюються сучасні вимоги до проектування спеціальних допоміжних споруд для зведення якісних автодорожних мостів, про це повідомляє прес-служба Мінрегіону. 
 
Це сприятиме підвищенню їх строку служби, забезпечить безпеку та довговічність мостових конструкцій.
 
Сьогодні у діючих галузевих нормах відсутні чіткі вимоги до сучасного та якісного проектування автодорожних мостів за допомогою спеціальних допоміжних споруд. Технології, що використовуються, потребують перегляду та оновлення. 
 
Так, у нових ГБН:
  • вводиться класифікація спеціальних допоміжних споруд для більш якісного та безпечного проектування мостів;
  • впроваджуються чіткі вимоги до проектування робочих містків, засобів підмощування, запобіжних та шпунтових огороджень, грунтових перемичок, штучних острівців, закладних кріплень тощо, що дозволить підвищити строк служби мостів;
  • вдосконалюються вимоги до матеріалів та виробів для підвищення якості виготовлення мостових конструкцій.
Проект нових ГБН розробляється ДП “ДерждорНДІ”.
 

Галузеві будівельні норми (ГБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)