ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійНові каштани для Києва коштуватимуть 1 євро

Нові каштани для Києва коштуватимуть 1 євро

Італійська фірма-постачальник продасть нові каштани для висадки на Хрещатику за символічну суму в 1 євро, так як італійське законодавство не дозволяє зробити це абсолютно безкоштовно.

Італійська компанія через скандал навколо київських каштанів погодилася замінити саджанці білого кінського каштану на саджанці каштану сорту «Бріоті». Про це у коментарі «ЛІГАБізнесІнформ» повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Ми отримали лист від італійської фірми. Вони повідомили, що готові поміняти весь посадковий матеріал. В італійської компанії є бажання вирішити це питання саме таким чином», - сказав голова КМДА.

За його словами, представники італійської фірми планують приїхати до Києва вже наступного тижня.

Як уточнили в КМДА, у листі йдеться про те, що, за італійським законодавством, фірма-постачальник не зможе безкоштовно пересадити каштани, тому зроблять це за символічну плату в 1 євро. При цьому слід зазначити, що столична прокуратура буде продовжувати розслідування даного інциденту.

Як повідомляла «Україна Комунальна», днями італійська компанія направила до Києва офіційний лист, в якому як варіант вирішення даного інциденту пропонувалося замінити дерева у кількості 200 штук з початку осені поточного року і закінчуючи весною 2014 року зі значною знижкою.

Нагадаємо, директор комунального підприємства з утримання зелених насаджень Шевченківського району, відповідального за тендер на закупівлю дерев, Олександр Цимбалюк подав у відставку.

 
Коментарі (0)