ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНові ставки плати за приєднання електроустановок вступили в дію

Нові ставки плати за приєднання електроустановок вступили в дію

Від сьогодні набирають чинності ставки плати за стандартне приєднання електроустановок на 2015 рік. Відповідна Постанова офіційно оприлюднена в «Офіційному віснику України».

Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 16.12.2014 № 805 «Про затвердження ставок плати за стандартне приєднання електроустановок для Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя на 2015 рік» сьогодні офіційно оприлюднена в «Офіційному віснику України» за № 4, ст. 75. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НКРЕКП.

«Постановою № 805 встановлено на 2015 рік ставки плати за стандартне приєднання електроустановок для Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя окремо для сільської та міської місцевості, з урахуванням ступеня напруги в місці приєднання, категорії надійності електропостачання, одно- чи трифазного приєднання», – пояснили в НКРЕКП.
 
У Нацкомісії додали, що ставки плати за стандартне приєднання розраховані відповідно до Методики розрахунку плати за приєднання електроустановок до електричних мереж, затвердженої постановою НКРЕ від 12.02.2013 № 115.
 
Зазначимо, Постанова набрала чинності з дня її офіційного опублікування.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Нацкомісія оптимізувала непобутовим споживачам тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові та нічні періоди навантаження ОЕС. Це дасть можливість вирівнювати її дисбаланс.
 
Коментарі (0)