ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНові тарифи на електроенергію вступили в силу

Нові тарифи на електроенергію вступили в силу

Сьогодні набрали чинності тарифи на електроенергію для населення, що проживає у квартирах цокольних поверхів житлових будинків, які раніше прирівняли до тарифів на світло для населення, яке проживає в звичайних квартирах.

Від сьогодні набрала чинності Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 21 жовтня 2014 №154 «Про внесення змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію» сьогодні офіційно оприлюднена в «Офіційному віснику України» за № 90, ст. 2596. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НКРЕКП.

Постановою №154 тарифи на електричну енергію для населення, яке споживає її для власних побутових потреб у квартирах, розташованих на цокольних поверхах багатоквартирних житлових будинків, були прирівняні до тарифів на електроенергію для населення, яке проживає в звичайних квартирах. Це рішення дало змогу усунути існуючу соціальну напругу - проблему людей, які проживають у квартирах цокольних поверхів житлових будинків та повинні сплачувати за спожиту електроенергію для власних побутових потреб за тарифами як для організацій.
 
Крім того, у зв'язку з відсутністю в законодавстві поняття «особисте підсобне господарство» Комісія замінила терміном «особисте селянське господарство» та надала його визначення.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Кабмін рекомендував НКРЕКП знизити на 30% тариф на електроенергію для опалення і підігріву води. Крім того, регулятор повинен розробити порядок компенсації втрат обленерго, пов'язаних з постачанням електроенергії за пільговою ціною.
 
Коментарі (0)