ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНові тарифи не врятували столичних перевізників від збитків

Нові тарифи не врятували столичних перевізників від збитків

Навіть після підвищення у лютому тарифів на проїзд у комунальному транспорті столиці, ціни на послуги з перевезення залишаються збитковими для «Київпастрансу» та «Київметрополітену».

Економічно обґрунтований тариф на проїзд у наземному громадському транспорті столиці становить 3,79 грн. Про це йдеться в «Розрахунку тарифу на послуги з перевезення станом на березень 2015 року», оприлюдненому  на сайті «Київпастрансу».

За інформацією підприємства, беззбиткова вартість одної поїздки у трамваї та тролейбусі становить 3,6 грн, в автобусі - 4,22 грн,у міській електричці - 5,51 грн.
 
У «Київпастрансі» відзначили, що на дату подачі розрахунків тарифу до Департаменту економіки та інвестицій КМДА було застосовано прогнозовані ціни на промислову продукцію, послуги сторонніх організацій тощо.
 
«Враховуючи постійне стрімке зростання цін на паливно-мастильні матеріали, електроенергію на рух, інші енергоносії, запасні частини та матеріали, послуги сторонніх організацій, планово-розрахунковий тариф з урахуванням зазначених змін буде значно вищим», - йдеться у повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», нові тарифи на проїзд у київському громадському транспорті почали діяти з 7 лютого. Відтак, вартість однієї поїздки автобусом, трамваєм, тролейбусом чи фунікулером коштує 3 грн. За разову поїздку на міській електричці або метрополітені (без використання безконтактної картки) потрібно  заплатити 4 грн.
 
Коментарі (0)