ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНова Каховська ГЕС будуватиметься з урахуванням можливих військових загроз

Нова Каховська ГЕС будуватиметься з урахуванням можливих військових загроз

Нова Каховська ГЕС будуватиметься з урахуванням можливих військових загроз, щоб витримувати потужні удари, а її потужність збільшиться в 1,5 раза.
Нова Каховська ГЕС будуватиметься з урахуванням можливих військових загроз, щоб витримувати потужні удари, а її потужність збільшиться в 1,5 раза. Першочерговим кроком стане будування водопідпірних перемичок, це може зайняти близько 1,5 року, про це повідомила пресслужба Укргідроенерго, повідомляє "Україна Комунальна".
 
У компанії повідомили, що для економіки та українців вкрай важливо відновити роботу водозаборів, тому за рахунок будівництва водопідпірних перемичок висотою 16-17 метрів, які відгородять зруйновані вибухами водозливну греблю, будівлю ГЕС та ґрунтову греблю, Укргідроенерго зможе забезпечити рівень Каховського водосховища з проміжною позначкою 12,7 метрів. За часом будівництво таких перемичок може зайняти біля 1,5 року.
 
Наступні етапи – це будівництво за перемичками зруйнованої греблі, нової будівлі ГЕС, потужність якої збільшиться в 1,5 раза та зруйнованої ґрунтової греблі між будівлею ГЕС та шлюзом. При цьому рівень водосховища виведеться на проєктний рівень 16 метрів.
 
Укргідроенерго разом із фахівцями Укргідропроекту мають спільне бачення щодо будівництва Каховської ГЕС, з врахуванням можливих військових загроз. Певні частини об’єкта будуватимуться настільки масивними, щоб вони витримали потужні удари. Деякі об’єкти розташують під землею.
 

Після деокупації буде вирішуватись питання, чи повністю демонтувати, чи щось залишилось неушкодженим. Скоріш за все, потрібно буде багато чого будувати по-новому. 

 
Коментарі (0)