ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНова система водопостачання Криму «з'їсть» мільярди доларів

Нова система водопостачання Криму «з'їсть» мільярди доларів

Російський уряд не відмовляється від створення нової системи водопостачання Криму. Кажуть, втілюватимуть плани в життя протягом наступних 5 років і направлять на ці цілі 1,7 млрд дол.

На створення нової системи водопостачання Криму до 2020 року буде виділено близько 65 млрд рублів (1,7 млрд дол.). Про це розповів директор департаменту державної політики і регулювання у сфері водних ресурсів Мінприроди Росії Дмитро Кирилов, - повідомляють «Новини Криму».

«Якщо говорити про федеральну цільову програму розвитку Криму на 2015-2020 роки, то за трьома основними напрямками - зрошення, житлово-комунальне господарство та водозабезпечення - виділяється близько 65 мільярдів рублів. Будуть впроваджені сучасні технології, усунення протікання, заново облаштована зрошувальна мережа», - підкреслив він.

За словами пана Кириленка, ці кошти будуть пропорційно розділені на 5 років дії ФЦП. Одним з першочергових заходів 2015 року стане облаштування водогону від джерел підземних вод в районі Джанкоя до Керченського півострова з відгалуженням на Феодосію і Судак.

«Запланована масштабна модернізація водного господарства для усунення протікань і впровадження водозберігаючих технологій: нова арматура, нова система вимірювання тиску в трубах, автоматичний контроль системи водопостачання, які знижують споживання води на 30-40%. Подібні технології широко представлені на виставці в Лісабоні», - додав він.

При цьому вирішено відмовитися від проекту з перекидання в Крим води з Краснодарського краю, зроблена ставка на модернізацію водного господарства та використання підземних вод. Як зазначив Дмитро Кирилов, фактично півострів є незалежним від постачань води з України через Північно-Кримський канал, залишилося лише вирішити питання забезпечення потреб зрошуваного землеробства.

Раніше Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді. В основному дныпровська вода йшла на потреби сільського господарства. Після возз'єднання Криму з Росією подача води в республіку була повністю припинена.

 
Коментарі (0)