ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВНове сміттєзвалище на Львівщині ніяк не пропишуть

Нове сміттєзвалище на Львівщині ніяк не пропишуть

Львівська влада ніяк не визначиться з місцем для нового сміттєзвалища та сміттєпереробного комплексу. Наразі вибір звівся до трьох ділянок.

Зі семи ділянок, які запропонувала Львівська обласна влада, наразі виділили і розглядають три варіанти для розміщення нового сміттєзвалища та сміттєпереробного комплексу, - інформує «Zaxid.net».

«Ми вступаємо в перемовини з місцевими радами, в ідеалі хочемо вийти на дві ділянки і оформляти на них документи», – зазначив мер міста Андрій Садовий. Він зауважив, що, зокрема, одна з ділянок – у Миколаївському районі Львівщини, а також сказав, що на рекультивацію існуючого сміттєзвалища у Грибовичах потрібно приблизно 300 млн грн.

«Точна цифра буде відома, коли закінчиться експертиза проекту і почнеться розробка робочих креслень… Дуже важливо, аби довкола цього питання пройшли громадські слухання. Ця проблема буде вирішена лише тоді, коли весь політикум Львівської області об’єднається і поставить собі за мету її врегулювання», – сказав міський голова.

Із його слів, якщо політики будуть підбурювати людей на територіях, які розглядають як місце під нове сміттєзвалище та новий сміттєпереробний завод, «діла не буде».

«Ця проблема важлива для всіх, вона має об’єднати всіх», – додав мер.

Нагадаємо, раніше у Львівській облдержадміністрації називали сім ділянок, де можна було б розмістити полігон твердих побутових відходів, а також технологічний комплекс утилізації сміття. Однак назвати місце знаходження цих ділянок чиновники відмовились.

За попередніми оцінками для закриття і рекультивації території Грибовицького сміттєзвалища потрібно 302 млн грн і 10 років.

 
Коментарі (0)