ГоловнаНовини ЖКГЖитлоНове житло виграє на ринку нерухомості

Нове житло виграє на ринку нерухомості

Українці віддають перевагу новому житлу. Експерти вважають, що існує як мінімум два фактори, які пояснюють ситуацію.

Житло на первинному ринку відвойовує покупців у вторинного житла за рахунок більш привабливої цінової пропозиції та більш прийнятних планувань. Про це розповів керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Віктор Оборський, пише Газета.ua.

«Названі мною два фактори (хоча їх більше) є хорошим стимулом для покупців, щоб прийняти рішення про придбання житла на первинному ринку», - зазначив експерт. Однак, за його словами є інша сторона медалі - великі ризики.

«Корекцію на рівень ризиків обов'язково потрібно робити. Вони в нашій країні нічим не забезпечені, і покупка житла на «первинці», це, відверто кажучи, лотерея, оскільки ніхто ніколи не знає, чи буде об'єкт добудований взагалі, чи буде він побудований вчасно, і якщо не буде добудований, то будуть комусь коли-небудь компенсовані збитки і повернуті проінвестовані кошти. На жаль, так у нас до цих пір працює ринок», - визнає пан Оборський.
 
Втім, за його словами, в Києві вже сформувався «пул» забудовників з хорошою репутацією, стабільним фінансуванням проектів, яким люди довіряють. І це видно по кількості договорів. Так, у найпопулярніших житлових комплексах, що будуються в столиці, за інформацією пана Оборського, продають більше 100 квартир в місяць.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці стали брати менше кредитів на нерухомість. Банкіри таку ситуацію пояснюють низькими доходами населення.
 
Коментарі (0)