ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНовий бюджет «проспонсує» доступне житло

Новий бюджет «проспонсує» доступне житло

Уряд планує вийти на рівень забезпечення кредитами на житло до 100 тис. громадян у недалекій перспективі.

Проектом державного бюджету на 2013 рік передбачено майже 8 млрд грн на компенсацію відсоткових кредитних ставок за житловими програми.  Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров у прямому ефірі програми «Іспит для влади», інформує прес-служба.

«На 2013 рік у проекті бюджету закладена сума такої компенсації в розмірі 8 млрд грн на всі програми, пов'язані з житловим будівництвом, у тому числі і програми, пов'язані із здешевленням кредитів, на які передбачено 1 млрд грн», - сказав Глава Уряду. Він запевнив громадян, що програма «Доступне житло» матиме розвиток і в наступному році.   

Микола Азаров зазначив, що Уряд планує вийти на рівень забезпечення кредитами на житло до 100 тис. громадян у недалекій перспективі. «Якщо ми вийдемо у перспективі на 100 тис. квартир на рік, це дозволить нам у недалекому майбутньому, я маю на увазі 5-10 років, вирішити житлові проблеми», - наголосив Прем’єр-міністр.

Він відзначив, що багато громадян в Україні потребують забезпечення житлом та покращення житлових умов. «Назріла потреба в країні потужної будівельної індустрії, спрямованої на реалізацію великої житлової програми», - сказав Микола Азаров, додавши, що житлове будівництво сприятиме не лише відновленню будівельного комплексу, а й економіки в цілому.

 
Коментарі (0)