ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВНовий полігон ТПВ для Львова збудують в радіусі 50 км від міста

Новий полігон ТПВ для Львова збудують в радіусі 50 км від міста

З моменту старту будівництва нового полігону для його повного облаштування необхідно буде два роки

Львівська міська рада планує будувати полігон твердих побутових відходів разом і з Львівською ОДА. Таку позицію сьогодні, 31 січня, під час прес-конференції у стінах Львівського прес-клубу висловив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами посадовця, місто уже має перелік ділянок у Львівській області, де можна збудувати новий полігон.

«У нас є короткий перелік, але ми тут хочемо наші позиції  зблизити із позиціями обласної влади. Це в радіусі до 50 км від міста. На відміну від полігону Грибовичах, новий полігон не буде настільки близько… Це має бути та точка, де максимально зійдуться інтереси міста та області. Тому що сьогодні є стратегія, яка затверджена обласною радою, є плани, які розробляє Львівська міська рада. Сьогодні це два паралельні процеси. Бо об’єм побутових відходів, які утворюються у Львові, у стратегії обласній не згадується», – розповів посадовець.

Також він наголосив, що наразі діалоги з представниками населених пунктів,  де розташовані ймовірні ділянки під полігон, не ведуться.

«Сьогодні проводиться аналіз ділянок компанією Egis на основі переліку, який  раніше давала ЛОДА, але ми розширили пошуки, тому що територія має бути принаймні 20 га, а серед ділянок, які надавала ОДА, на жаль, не було жодної, яка б підходила за розмірами», – зазначив Вадим Ноздря.

Він анонсував, що з моменту старту будівництва нового полігону для його повного облаштування необхідно буде два роки. Вартість робіт наразі оцінюють у 15 млн євро, які місто отримає у рамках кредиту від ЄБРР.

«Конкретні запозичення ми вже зможемо отримати десь на кінець 2019 року», – уточнив директор «Зеленого міста».

Найкращим місцем для нового полігону Вадим Ноздря вважає глиняний кар’єр.

Нагадаємо, у Львові також визначили остаточну ділянку під сметтєпереробний комплекс на вулиці Пластовій, 13. Тут роботи мають стартувати улітку 2018 року.

 

 
Коментарі (0)