ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНовий рік приніс скорочення запасів газу у сховищах

Новий рік приніс скорочення запасів газу у сховищах

Запаси газу в українських ПСГ не припиняють знижуватись. Так, за кілька днів 2015 року, об’єми блакитного палива «впали» майже на 1%. А наповненість сховищ становить трохи більше ніж 11 млрд кубометрів, при максимальному об’ємі всіх ПСГ в Україні 31 млрд

В Україні запаси природного газу в підземних сховищах у новому році скоротилися на 0,79% і наразі становлять 11,284 млрд кубометрів «блакитного» палива. Такі дані наводять в Асоціації європейських операторів підземних газових сховищ, передає «РБК Україна».

Відтак, згідно з показниками GSE, українські підземні сховища газу (ПСГ) заповнені на 35,32%.

Найбільше «блакитного» палива зберігається у Більче-Волицько-Угерскому сховищі, яке заповнене на 34,3%, а об’єм газу у цьому ПСГ становить 5,847 млрд кубометрів.

Нагадаємо, що в передостанній день минулого року, об’єм газу в українських сховищах складав 11,554 млрд кубічних метрів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, у першому кварталі 2015 року перегляне ціни на природний газ. Переглянути ціни на газ для споживачів, як зазначається, необхідно для зменшення дефіциту НАК «Нафтогаз України» і забезпечення Кабінетом міністрів фінансування у повному обсязі пільг та субсидій для населення.

 
Коментарі (0)