ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНовий статут «Нафтогазу» затвердять наступного тижня

Новий статут «Нафтогазу» затвердять наступного тижня

Кабмін затвердить новий статут «Нафтогазу» у понеділок. Зокрема, метою реформи компанії є усунення політичного впливу на її діяльність.

Уряд планує 30 листопада затвердити новий статут НАК «Нафтогаз України» згідно з планом реформування системи корпоративного управління держхолдингом. Про це повідомив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабміну.

«Кабінет міністрів у понеділок ухвалить рішення про затвердження нового статуту «Нафтогазу». Ми відпрацювали формулу разом з нашими партнерами з ЄБРР і це буде зразковим прикладом управління державною компанією», - сказав він.

За словами Прем'єра, метою реформування компанії є формування професійного, незалежного і політично незаангажованого менеджменту.

Також, пан Яценюк відзначив позитивні фінансові результати НАК за підсумками дев'яти місяців 2015 року, незважаючи на те, що компанія отримала збитки від продажу газу для населення у розмірі близько 8 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, реорганізація «Нафтогазу» повинна завершитися до квітня 2017 року. План реформування компанії вже є і частково затверджений Кабміном.

 
Коментарі (0)