ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНовий уряд запропонував спосіб порятунку «Нафтогазу»

Новий уряд запропонував спосіб порятунку «Нафтогазу»

Новий уряд знайшов спосіб, як врятувати «Нафтогаз» від фінансового фіаско. Так, новий очільник Міненерго пропонує зменшити дефіцит компанії завдяки переводу підприємств промисловості на передоплату за газ.

Дефіцит НАК «Нафтогаз України» можна зменшити, перевівши підприємства промисловості на предоплату газу. Заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Є технічні методи, за допомогою яких можна зменшити дефіцит «Нафтогазу»  –  це переведення промисловості на передоплату за газ. Але зрозуміло, що потрібно шукати резерви і всередині «Нафтогазу»,  - сказав посадовець.

Володимир Демчишин також повідомив, що Україна планує закупити 1 млрд куб. м газу у «Газпрому» вже цього місяця.

«Я думаю, що ця оплата буде здійснена сьогодні-завтра, але я сподіваюся, що сьогодні. Питання техніки», – заявив Міністр.

Нагадаємо, що раніше для підтримки становища «Нафтогазу», Кабмін прийняв постанову №647, якою зобов`язав більшу частину промислових підприємств купувати газ саме у НАКу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  НАК «Нафтогаз» через виконання функції постачальника пільговим категоріям та гарантованого постачальника  наразі є дискримінованим учасником ринку газу. Тож, компанія вимагає рівності умов для реалізації палива для усіх учасників ринку.

 
Коментарі (0)