ГоловнаНовини ЖКГЖитлоНовим правилам оцінки майна дали відстрочку

Новим правилам оцінки майна дали відстрочку

Уряд прийняв рішення про відстрочення набуття чинності нових правил оцінки майна на три місяці і дозволило тим громадянам, які вже провели оцінку і у яких вже є відповідні звіти, використовувати їх протягом того терміну, на який вони робилися.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про відтермінування на три місяці набуття чинності нових правил оцінки майна. Про це заявила Міністр юстиції Олена Лукаш, - інформує «Інтерфакс-Україна».

«Уряд прийняв рішення про відстрочення набуття чинності нових правил оцінки майна на три місяці. Крім того, уряд дозволив тим громадянам, які вже провели оцінку і у яких вже є відповідні звіти, використовувати їх протягом того терміну, на який вони робилися», - сказала Олена Лукаш.

«Таким чином, ми будемо сподіватися, що Прем'єр-міністром буде невідкладно підписано відповідну постанову і вже в найближчі години і громадяни України, і нотаріуси, і оцінювачі зможуть повною мірою реалізовувати свої конституційні права на розпорядження власністю», - додала Міністр.

Пані Лукаш також повідомила, що уряд врахував пояснення Фонду держмайна, що за три місяці відстрочки кількість і рівень оцінювачів в Україні значно збільшаться.

Нагадаємо, з 1 серпня повинен був набути чинності новий порядок проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, затверджений постановою Кабінету Міністрів №231.

Цією постановою встановлювалася нова модель оцінки нерухомості. Згідно з постановою, оцінювати вартість нерухомості зможуть тільки фахівці зі спеціальним посвідченням.

 
Коментарі (0)