ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНовини про космос - чорна діра, яка веде себе дивно

Новини про космос - чорна діра, яка веде себе дивно

Стабільність чорних дір - це те, що раніше астрономи були впевнені. Але тепер усе змінилося з отриманням нових даних. Виявлено космічний об'єкт з вкрай нетиповою для таких утворень поведінкою, і фахівці в галузі науки опинилися перед справжнісінькою незро

Стабільність чорних дір - це те, що раніше астрономи були впевнені. Але тепер усе змінилося з отриманням нових даних. Виявлено космічний об'єкт з вкрай нетиповою для таких утворень поведінкою, і фахівці в галузі науки опинилися перед справжнісінькою незрозумілою загадки. Але вони спробують її дослідити і дізнатися нове про навколишній світ.

Що знайшли у космосі

Відразу варто зазначити, що подібних об'єктів поки що не доводилося виявляти навіть із усією міццю сучасної техніки. Якщо ви стежите за тим, як з'являються всі новини України, включаючи новини світового масштабу в галузі наукових досліджень, то, напевно, могли чути про те, що нічого аналогічного раніше виявляти не доводилося. Але вчені не впадають у відчай, адже вони вже зробили цікаве припущення.

Фахівці в галузі астрономічних досліджень зараз вважають, що темна матерія складається з ось подібних і аналогічних "дір" із зірковою масою. Нагадуємо, що раніше феномен темної матерії залишався феноменом "математичним", його начебто й виявили, але доказів до кінця не з'явилася. Тепер же з новою астрономічною знахідкою виявлятимуться зовсім несподівані факти.

kosmos-planety-zvezda

Особливості нового об'єкту

Головний нюанс "дивної" чорної діри - це те, що вона не розташована статично, а здатна пересуватися з одного місця на інше. Причому траєкторії та відстані, як цього слід було очікувати, космічні.

Складність же полягає в тому, що чорні діри невипадково саме так названі - це свого роду пастки для всіх квантів і фотонів світлового випромінювання, тому телескоп, що працює за принципом світловідбиття, просто не може зафіксувати наявність такого об'єкта в космосі. А тепер завдяки новим дослідженням з'ясовується, що чорні дірки взагалі "не звикли" сидіти на місці, більшість із них - якщо не переважна більшість, - такі ж "бродяги", як та сама, яку вчені вже назвали "дивною". Новини України повідомлятимуть про те, як просувається робота.

 

original-planeti

 

Що відбувається тепер

На даний момент міжнародна група фахівців активно займається дослідженням "бродяги". Для цього був використаний цікавий метод: піднято архівні документи, які створював знаменитий телескоп "Хаббл", який прослужив не один рік і приніс багато користі астрономічній науці. Цей аналіз дозволив виявити об'єкт.

Вважається, що дослідження дасть величезний ривок уперед у задачі дослідження феномену. Експерименти, які проводилися досі у напрямі виявлення частинок темної матерії, виявлялися невдалими. Тепер фахівці з галузі астрономії вважають, що виявлення чорних "дірок-бродяг"допоможе зробити істотне просування до розуміння цього загадкового природного явища.

 
Коментарі (0)