ГоловнаВибір редакціїТранспортНоворічні свята прийдуть у Київ із транспортним апокаліпсисом

Новорічні свята прийдуть у Київ із транспортним апокаліпсисом

Наближення новорічно-різдв’яних свят загрожує Києву численими змінами у русі транспорту.

Так, у новорічну ніч робота метрополітену буде подовжена на майже на 4 години, наземний громадський транспорт їздитиме до 4:30, а на окремих маршрутах, що курсують від станцій підземки, добиратися можна буде і після цієї години.

Про це йдеться в розпорядженні, що підписав голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба КМДА.

Крім того, 31 грудня з 20:00, 7 січня на час проведення заходів на вул. Хрещатик та 19 січня до закінчення заходів у Парку культури й відпочинку «Гідропарк» та на Оболонській набережній передбачено збільшення кількості пар поїздів у метро та рухомого складу на автобусних, тролейбусних і трамвайних маршрутах.

У період новорічно-різдвяних святкувань, з 30 грудня 2012 року до 8 січня 2013, вулиця Хрещатик на ділянці від вулиць Інститутської до Б. Хмельницького, а в разі необхідності й до Бессарабської площі, буде перекрита для руху всіх видів транспорту.

Водіям доведеться об’їжджати й такі вулиці, як Софійська (від вул. Володимирської до Майдану Незалежності) та Мала Житомирська (від Майдану Незалежності до пров. Володимирського), де з 18:00 31 грудня 2012 року до 6:30 1 січня 2013 буде заборонений рух усього транспорту, окрім громадського.

Також у разі необхідності на головній вулиці країни можуть заборонити рух на час урочистого відкриття новорічної ялинки на Майдані Незалежності, тобто 19 грудня з 16:00 і до закінчення заходів (від вул. Інститутської до вул. Б. Хмельницького), та 22 грудня з 14:00 у зв’язку із Парадом Дідів Морозів від вул. Інститутської до Бессарабської площі.

Крім того, водії не зможуть припаркувати свій автотранспорт у центрі міста 31 грудня з 16:00 та 7 січня з 11:00, а саме на вулицях:
•    Софійська (від вул. Володимирської до Майдану Незалежності);
•    Мала Житомирська (від Майдану Незалежності до пров. Володимирського);
•    Еспланадна;
•    Рогнідинська (від вул. Шота Руставелі до вул. Еспланадної);
•    Шота Руставелі (від вул. Рогнідинської до вул. Басейної).

Згідно з розпорядженням у новорічну ніч з 20:00 31 грудня буде посилено охорону громадського порядку та безпеки дорожнього руху на всіх маршрутах пасажирського транспорту, зокрема, на:
•    вул. Софійській (кінцева зупинка тролейбусів №16, 18);
•    вул. М. Грушевського (біля стадіону «Динамо» на зупинці автобусів №24, 62);
•    площі Льва Толстого (кінцева зупинка тролейбусів №5, 8, 17);
•    перехресті вулиць Рогнідинської та Еспланадної;
•    біля станцій метро «Либідська», «Петрівка», «Святошин», «Лівобережна», «Дарниця», «Чернігівська», «Хрещатик», «Майдан Незалежності», «площа Льва Толстого».

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)