ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНовы ДБН: в готелях обов’язково проектуватимуть універсальні номери

Новы ДБН: в готелях обов’язково проектуватимуть універсальні номери

У новому ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» міститься обов’язкова вимога – при будівництві або реконструкції готелів проектувати не менше 10% житлових місць універсальними, які враховуватимуть потреби кожної людини
У новому ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» міститься обов’язкова вимога – при  будівництві або реконструкції готелів проектувати не менше 10% житлових місць універсальними, які враховуватимуть потреби кожної людини, зокрема, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Нова норма вступає в дію з 1 квітня 2019 року.
 
Згідно з новим ДБН, у готелях, мотелях, пансіонатах, кемпінгах не менше 10% житлових місць повинні проектуватися універсальними, з урахуванням розселення будь-яких категорій відвідувачів, зокрема, і осіб з інвалідністю, які пересуваються на візках.
 
Відповідно до цих норм, усі готелі також обов’язково повинні мати безперешкодний доступ ззовні та всередині.
 
Зміни сприятимуть підвищенню доступності готельних закладів і дозволять підвищити рівень обслуговування в них.
 
Новий ДБН розроблений на заміну діючого ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення». Він адаптований до європейських норм та містить наглядні приклади того, як це має виконуватися на практиці.
 
Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 
 
Коментарі (0)