ГоловнаНовини ЖКГТранспортІноземці будуватимуть потяги для України

Іноземці будуватимуть потяги для України

Іноземні виробники залізничної техніки, зацікавлені у продажу своєї продукції в Україні, повинні організувати своє виробництво у нашій державі.

Виробництво поїздів в Україні потенційно готові почати дві іноземні компанії. Про це повідомив журналістам Віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков, 18 вересня, у Берліні, де відвідав виставку InnoTrans 2012. 

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України. 

«Ми зустрілися з двома компаніями, які потенційно готові почати виробництво в Україні. Поки називати їх не буду, але вони вже наступного тижня надішлють технічні команди в Україну, щоб ознайомитись з можливостями нашого виробництва», - повідомив Борис Колесніков. 

Міністр наголосив на тому, що іноземні виробники залізничної техніки, зацікавлені у продажу своєї продукції в Україні, повинні організувати своє виробництво у нашій державі. 

«Просто так ніхто нічого не купуватиме. Провідні світові концерни, такі як Siemens, Hyundai та інші, мають приходити в Україну, організовувати виробництво та збирати заводи, або кооперуватись з нашими. Чистий імпорт - уже невигідний», - пояснив пан Колесніков. 

При цьому Міністр інфраструктури підкреслив, що деякі комплектуючі, зокрема електронні системи, все ж доведеться купувати на Заході, а все інше вироблятиметься в Україні. «Україна має не гірших інженерів та інших кваліфікованих робітників», - сказав він. 

У свою чергу, за словами віце-прем'єр-міністра, іноземців може зацікавити й українська продукція - на виставці свої можливості продемонстрували й 12 вітчизняних виробників залізничної техніки, серед яких «Крюківський вагонобудівний завод» та «Азовмаш». «Нехай покупців у Західній Європі поки не так багато, але тут - всі країни СНД, країни, що розвиваються, тож для «Азовмаша» та «Крюкова» - це дуже корисно», - зазначив Борис Колесніков. 

 
Коментарі (0)