ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняІноземні кошти відремонтують вітчизняні водогони

Іноземні кошти відремонтують вітчизняні водогони

Головна мета проекту технічна модернізація обладнання водоканалів, мереж водопостачання, із запровадженням енергозберігаючого обладнання і технологій.

 Міністерство регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України активно залучає міжнародні фінансові організації для вирішення проблеми якості централізованого водопостачання. Про це повідомив виконуючий обов’язки Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов на нараді керівників та експертів водопостачання та водовідведення. 

«Обсягів фінансування та наявних можливостей не вистачає для того, щоб забезпечити потребу в якісній воді для всієї території країни. Тому ми працюємо над іншими бюджетними і кредитними програмами, залучаємо міжнародний досвід. Перевага надається проектам, де успішно поєднується співфінансування кредитних організацій та місцевих бюджетів. Так, успішно триває спільний із Світовим банком проект розвитку міської інфраструктури, завдяки якому в системи водопостачання було залучено 80 мільйонів доларів США. Розробляються проекти з іншими міжнародними фінансовими організаціями», – сказав Олександр Аліпов. 

За його словами,  головна мета згаданого проекту технічна модернізація обладнання водоканалів, мереж водопостачання, із запровадженням енергозберігаючого обладнання і технологій. У результаті – економія електроенергії, підвищення якості послуги з водопостачання та водовідведення, суттєве зменшення або й повна ліквідація втрат води, перетворення водоканалу зі збиткового на прибуткове комунальне підприємство. 

Уагадаємо, у рамках проекту, який стартував у 2008 році, на розвиток водопровідно-каналізаційного господарства країни залучено 140 млн доларів у вигляді позики світового банку та ще близько 5 млн грантових коштів.

 
Коментарі (0)