ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоІноземне фінансування підтримує будівництво

Іноземне фінансування підтримує будівництво

Цьогоріч будівельна галузь демонструє приріст. Майже 150 млн доларів вклали іноземні інвестори в українське будівництво.

Цьогоріч іноземні інвестори вклали в галузь будівництва України 146,4 млн доларів прямих інвестицій. Про це пише УНН із посиланням на матеріали Державної служби статистики.

Зокрема, на початку року розмір іноземного акціонерного капіталу у будівництві становив 1,4 млрд доларів. Разом з цим, станом на 1 жовтня аналогічний показник становив 1,6 млрд доларів.

Нагадаємо, позитивні зміни в будівельній галузі допомогли підняти Україну на 145 пунктів за критерієм отримання дозволів на будівництво в рейтингу «DoingBusiness-2014».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у цьому році найбільші обсяги будівельних робіт виконано в Києві, в них вкладено 9,5 млрд грн.

Зокрема, вцілому в секторі житлового будівництва  України за 9 місяців виконано робіт загальним обсягом 7 млрд грн, що на 7,2% більше аналогічного періоду минулого року.

За словами Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, такий результат став можливим, у першу чергу, за рахунок коштів населення та реалізації державних житлових програм, за якими в поточному році, з урахуванням мультиплікативного ефекту, буде залучено 2 млрд грн.

 
Коментарі (0)