ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВ столиці планується альтернативне водопостачання

В столиці планується альтернативне водопостачання

Втілення зазначеного проекту дозволить не лише зберегти мережу безкоштовних бюветів, а й створити альтернативні джерела якісної питної води

На Київському інвестиційному форумі начальник Головного управління комунального господарства Дмитро Новицький презентував інвесторам проект будівництва пунктів альтернативної очистки та розливу питної води, обладнаних блочною водоочисною установкою малої продуктивності.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

За словами Д.Новицького, втілення зазначеного проекту дозволить не лише зберегти мережу безкоштовних бюветів, а й створити альтернативні джерела якісної питної води. Він наголосив, що тут мова не йде про передачу приватним інвесторам бюветів, або запровадження оплати за бюветну воду.

«Ми пропонуємо створити мережу альтернативних пунктів доочистки і реалізації питної води, яка налічуватиме 104 одиниці. Розташовуватимемо їх в безпосередній близькості до бюветів. Альтернативне очищення води передбачає класичні методи очищення (механічна фільтрація, іонний обмін), сучасні мембранні методи очищення – ультрафільтрація і зворотний осмос, а також забезпечення норми мікробіологічних показників та очищення води від бактерій, неорганічних частинок, вірусів тощо», – зауважив Д.Новицький.

За його словами, орієнтовна вартість проекту складе 3,3 млн дол. Реалізувати проект заплановано у 2012 – 2014 роках.

Нагадаємо, перший Київський інвестиційний форум відбувся у столиці 29 березня. Під час форуму голова КМДА Олександр Попов підписав 6 меморандумів про співпрацю та наміри реалізувати інвестиційні проекти в українській столиці на загальну суму понад 30 млрд грн.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)