ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаІнвестори в Україні зацікавлені в будівництві заводів сонячних панелей

Інвестори в Україні зацікавлені в будівництві заводів сонячних панелей

Інвесторам з усього світу цікаво будувати в Україні заводи з виробництва сонячних панелей. Про це повідомили в Держенергоефективності.

 

Інвесторам з усього світу цікаво будувати в Україні заводи з виробництва сонячних панелей. Про це повідомили в Держенергоефективності.

«З огляду на тенденції розвитку ринку «зелених» проектів, для інвесторів вкрай цікавими можуть бути проекти будівництва заводів з виробництва сонячних панелей, адже на це обладнання стрімко зростає попит серед приватних домогосподарств», - повідомив глава Держенергоефективності Сергій Савчук.

Він також додав, що в країні ростуть потужності біогазових установок: з 10 таких об'єктів потужністю 14,5 МВт станом на кінець 2014 року до 28 установок потужністю 41 МВт станом на кінець квітня 2018 року.

Названо перспективні напрямки "зеленої" енергетики України

Значний невикористаний потенціал має такий ресурс, як сміття. При переробці сміття і надалі виробництві енергії можна заміщати в еквіваленті до 1 млрд куб. м газу. Щоб створити стимули для реалізації подібних проектів, Держенергоефективності разом з такими компаніями, як «SUEZ» і «Veolia» опрацьовує зміни в законодавство.

В даний час ведеться робота над вирішенням таких питань, як забезпечення поетапного переходу на систему аукціонів для великих проектів.

 

 
Коментарі (0)