ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГІнвестори ВДЕ говорять про банкрутство галузі через зменшення зеленого тарифу

Інвестори ВДЕ говорять про банкрутство галузі через зменшення зеленого тарифу

Законопроєкт №3658, який ВР підтримала 4 липня, може призвести до повного банкрутства інвесторів у зеленій енергетиці, а Україну наразити на арбітражні позови

Законопроєкт №3658, який ВР підтримала 4 липня, може призвести до повного банкрутства інвесторів у зеленій енергетиці, а Україну наразити на арбітражні позови. Про це йдеться у повідомленні «Української асоціації відновлюваної енергетики» на сторінці у Facebook.

Також інвестори анонсували проведення акції «Досить цькувати «зелену» енергетику», яка відбудеться 17 липня о 8:00 ранку під комітетом Верховної Ради України з питань енергетики та ЖКП.

«Зниження зеленого тарифу вдарить по інвестиційному клімату, буде втрачена довіра до держави, адже не можна заднім числом переглядати державні гарантії. Яким чином ви збираєтесь приводити нових інвесторів, якщо над старими зараз розправляються?» – зазначають організатори.

Також вони додали, що з офісу йде вказівка знижувати «зелені» тарифи більше, ніж було заплановано урядом в законопроєкті. Подані правки, які передбачають зниження зеленого тарифу, наприклад, для сонячних станцій, не на 15%, а на 30-50%. Більше ніж 30 тисяч українців можуть втратити своє місце роботи у “зеленій” енергетиці.”

Хочемо нагадати, що 4 липня Верховна Рада України прийняла законопроєкт №3658, який покликаний знизити та реструктуризувати «зелений» тариф. У рамках меморандуму із виробниками «зеленої» електроенергії Кабмін зобов'язався до кінця 2021 року повністю погасити наявну заборгованість перед ВДЕ-інвесторами, яка становить 14 млрд грн.

 

 

 
Коментарі (0)