ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаІнвестори ВДЕ звернулися за допомогою до ЄС через «зелені» акцизи

Інвестори ВДЕ звернулися за допомогою до ЄС через «зелені» акцизи

Порушення умов меморандуму з інвесторами завдасть сильного удару по інвестиційній привабливості країни

 

Асоціація сонячної енергетики звернулася в Секретаріат Енергетичного співтовариства ЄС (Energy Community) через наміри України порушити зобов'язання перед інвесторами в поновлювані джерела енергії і ввести додатковий акцизний податок на "зелену" енергію.

Про це 9 червня під час прес-конференції повідомив виконавчий директор асоціації Артем Семенишин.

"Це пряме порушення норм закону №810, який гарантує збереження умов для інвесторів в поновлювані джерела енергії. Тому Асоціація сонячної енергетики України направила листа до Енергетичного співтовариства про те, що введення цього акцизу може загрожувати виконанню зобов'язань по сектору ВДЕ і є порушенням зобов'язання" зобов'язань перед інвесторами ", - сказав він.

Також Семенишин зазначив, що порушення умов з боку держави призвело до позовів від двох компаній в міжнародні суди через ретроспективну зміні правил (зниження "зеленого" тарифу, підвищення відповідальності за небаланси).

Нагадаємо, 2 червня Кабмін вніс до парламенту законопроект про введення додаткового акцизного податку на електроенергію з відновлюваних джерел.

На наступний день, 3 червня найбільший скандинавський фонд оголосив про зупинку інвестицій в Україну.

Чоловік отримав '' візу '' на той світ, дружина померла в лікарні: за що розстріляли сім'ю на Житомирщині

В кінці квітня іноземні інвестори ініціювали перший міжнародний арбітраж проти України через порушення урядом своїх зобов'язань.

Аналогічні позови проти України готують ще до 10 інвесторів в "зелену" енергетику України.

На початку червня стало відомо, що всі основні українські банки зупинити фінансування проектів ВДЕ за порушення Кабміном своїх зобов'язань.

 

 

 

 

 

 
Коментарі (0)