ГоловнаКоментаріЗаконодавствоО. Кучеренко: «НКРЕКП буде так само незалежна, як і «реформована» судова система»

О. Кучеренко: «НКРЕКП буде так само незалежна, як і «реформована» судова система»

«Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг буде так само незалежна, як і «реформована» судова система», - так вважає екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг буде так само незалежна, як і «реформована» судова система, - таку точку зору висловив екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко в коментарі кореспонденту ГолосUA.
 
«Автори пропозиції по обранню членів НКРЕКПУ без використання електронного голосування хотіли створити своєрідну «рулетку» при виборі членів НКРЕКП. Але це нічого не змінило б. При всій повазі до молодим депутатам, вони сконцентрувалися на призначеннях, але не подумали, як знімати членів комісії», - сказав Олексій Кучеренко.
 
За словами Олексія Кучеренка «в результаті ми отримаємо таку ж незалежну організацію, як і суддівство».
 
«Ось судді у нас стали незалежними, так вони почали плювати на всіх», брати хабарі. Але все це здійснювалось під крики про судову реформу, про те, що суддів треба зробити незалежними. Однак це — дилетантський маячня. Взагалі існування цього органу потрібно прописувати в Конституції, адже він зараз неконституційний, не потрапляє ні в яку з трьох гілок влади. Відбувається гра з «впаривание» населенню зростання тарифів під більш красивою маркою. Цей процес може бути обмежений тільки платоспроможністю населення, тоді все буде вирішуватися по-іншому», - вважає він.
 
Минулого тижня Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому законопроект №2966д про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. «За» віддали голоси 250 депутатів. У пояснювальній записці до документа сказано, що «Указом Президента України від 27 серпня 2014 № 694 утворена Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (далі - НКРЕКП). Положенням про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, затвердженого Указом Президента України від 10 вересня 2014 № 715, встановлено, що НКРЕКП є органом державного регулювання діяльності в сферах енергетики і комунальних послуг, та передбачені основні завдання, функції і повноваження». Діяльність НКРЕКП регулюється законами України «Про природні монополії», «Про електроенергетику», «Про засади функціонування ринку природного газу», «Про комбіноване виробництво теплової та електричної енергії (когенерацію) та використання скидного енергопотенціалу», «Про теплопостачання», «Про засади функціонування ринку електричної енергії». 
 
Коментарі (2)
Коля Пухов
02 Жовтня 2016 p. 19:21
Щодо енергозбереження, то треба взяти до уваги, що працівники, а в основному працівниці, державних бюджетних установ, часто на протязі усього робочого дня, микрохвильовками, електрочайниками та іншими потужними електроприладами спалюють державну електроенергію. Крім того, біля кожної такої працівниці стоїть потужний електоробігрівач. За моїми спостереженнями, державні бюджетні установи спалюють більше електроенергії, чим побутові споживачі. Тільки на відміну від побутових споживачів, за електроенергію, спалену держустановами, розраховується держава.
Коля Пухов
02 Жовтня 2016 p. 19:49
Крім того, треба взяти уваги, що працівники держустанов складають переважну більшість офіційно зайнятого населення, а також те, що вони не виробляють ні матеріальних, ні духовних цінностей.