ГоловнаКоментаріГазопостачанняО.Бабій:«НКРЕКП оштрафує газопостачальників за затримку публікації цін для фізосіб»

О.Бабій:«НКРЕКП оштрафує газопостачальників за затримку публікації цін для фізосіб»

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проведе перевірки тих постачальників газу, які порушили правила ринку і вчасно не оприлюднили ціну ресурсу на вересень
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, проведе перевірки тих постачальників газу, які порушили правила ринку і вчасно не оприлюднили ціну ресурсу на вересень.
 
Про це розповіла член Нацкомісії Ольга Бабій, повідомляє пресслужба НКРЕКП.
 
"Якщо постачальники не опублікують ціни і не нададуть цю інформацію, ми з 1-го вересня йдемо на перевірки і будемо штрафувати за це порушення", - завила Ольга Бабій.
 
Максимальний штраф за подібне порушення складає 850 тис. гривень.
 
Відсутність інформації з боку постачальників про ціну газу на наступний місяць поставки, яка повинна оприлюднюватися за п'ять днів до його початку, є дуже серйозним порушенням Кодексу ГТС, правил ринку і правил надання послуг.
 
"Чому ціна повинна бути опублікована? Тому що, якщо ця ціна не влаштовує споживача, він має право змінити постачальника. Це основне питання конкурентного ринку", - зазначила член комісії.
 
За її словами, в результаті моніторингу публікації цін, проведеного комісією, було виявлено, що далеко не всі постачальники в установлений термін, а саме 25 серпня, виконали цю вимогу. Більш того, до комісії почали надходити заяви від споживачів про відсутність інформації про ціни на наступний місяць.
 
"У зв'язку з цим комісія підготувала і направила лист до постачальників з вимогою невідкладно опублікувати необхідну інформацію", - роз'яснила член Нацрегулятор. Вона підкреслила, що це треба зробити в самий найближчий час, незважаючи на вже допущене порушення термінів.
 

Бабин відзначила, що оскільки ПСО на ринку газу було скасовано з 1 серпня, претензій до постачальників щодо інформування населення про ціну на серпень в липні бути не може. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
31 Серпня 2020 p. 15:22
Спустошує кишені пересічних споживачів не плата   за  газ,   а   плата   за   воду. Тобто, не в тій компослузі імітується діяльність.
Коля Пухов
31 Серпня 2020 p. 15:36
Підказка для «Євро-Реконструкції»-------------------------------Споживачам без квартирних лічильників, які вчасно і в повному обсязі платять за гарячу воду, нараховувати згідно норм споживання. А боржникам (тим, хто має борг за два місяці і більше) - по будинковому лічильнику.