ГоловнаНовини ЖКГТранспортОбіцяні автобуси до Керчі не дійдуть

Обіцяні автобуси до Керчі не дійдуть

Рейковий автобус, обіцяний Республіканським комітетом з транспорту і зв'язку керчанам, в Керч ходити не буде.

Про це повідомив голова Рескомітету Микола Черевков на прес-конференції в Сімферополі.

«Рейковий автобус буде використовуватися там, де не електрифіковано. Але завжди обмовлялося, що має бути прийняте розумне рішення, куди спрямувати автобус. Можна його пустити, звичайно, від Армянська і до Керчі, але навіть при швидкості 120 км/год і при всіх зупинках, як ви думаєте, за скільки часу автобус туди дійде і що з цього буде? Залізниця пропонує маршрут такий: з Джанкоя вранці автобус йде до Феодосії, з Феодосії повертається в Армянськ, з Армянська - в Джанкой. Це для того, щоб з Армянська та Красноперекопська могли підвезти людей до поїздів на Київ, так як взимку з Армянська та Красноперекопська київські потяги ходити не будуть», - аргументував відмову від обіцянок Микола Черевков.

Разом з тим, він зазначив, що розклад може бути ще раз переглянуто.

«Це не означає, що застовпили, і так автобус буде ходити. Якщо буде можливість і настане час, що потрібно пускати на Керч, будемо працювати з залізницею, щоб закрити вимоги людей. Але одним рейковим автобусом закрити цю проблему неможливо. Добре б кілька. Але це великі гроші», - сказав чиновник.

Нагадаємо, в березні поточного року Рескомітет озвучив, що Крим спільно з Придніпровською залізницею купить рейковий автобус місткістю 100 пасажирських сидячих місць. На ці цілі в бюджеті автономії закладено 14 млн грн. Ще 14 млн оплатить залізниця.

Перший віце-прем'єр Павло Бурлаков підкреслив, що придбання рейкового автобуса у першу чергу забезпечить залізничне сполучення зі Східним Кримом.

Пустити рейковий автобус у Крим мали намір до кінця осені.

allcrimea

 
Коментарі (0)