ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГОб'єднані громади отримають 2 млн га землі

Об'єднані громади отримають 2 млн га землі

Вже після проведення місцевих виборів Госгеокадастр буде готовий до передачі землі громадам. Йдеться про більш ніж 2 млн гектарів землі, які будуть перебувати у власності територіальних громад

Вже після проведення місцевих виборів Госгеокадастр буде готовий до передачі землі громадам. Йдеться про більш ніж 2 млн гектарів землі, які будуть перебувати у власності територіальних громад.

Землі ці відносяться до сільськогосподарським призначенням і мають госформу власності. Знаходяться вони за межами населених пунктів.

За даними на Зараз ринок землі буде закритий для іноземців, проте йдуть розмови про те, щоб в 2021 році був проведений референдум на Тіму, чи варто допускати їх на ринок українських земель.

Також відомо, що юридичні особи зможуть купувати землю лише починаючи з 2024 року, до цього моменту викуп ділянок буде доступний тільки фізособам.

Раніше повідомлялося про те, що ринок землі буде відкритий з обмеженнями.

Також ми писали про те, що на земельний ринок вийдуть страхові компанії і різні фонди. Як кажуть експерти, допуск недержавних пенсійних фондів і компаній зі страхування життя може стати ефективною реформою в рамках зміни моделі існування ринку землі на території України.

 

 
Коментарі (0)