ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГОб'єднані територіальні громади отримали механізм надання бюджетних субвенцій

Об'єднані територіальні громади отримали механізм надання бюджетних субвенцій

Кабмін нарешті прийняв постанову, що забезпечує розподіл державних коштів (субвенцій) на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад

В рамках державної фінансової підтримки розвитку об’єднаних територіальних громад Уряд визначив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам об’єднаних територіальних громад на формування їхньої інфраструктури.

Визначення такого порядку було передбачено постановою Кабінету Міністрів «Про деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад».

Прийняття цієї постанови забезпечить розподіл і спрямування державних коштів на формування якісної інфраструктури об’єднаних територіальних громад, посилення їхньої економічної спроможності та поліпшення надання послуг населенню громад.

В 2016 році з державного бюджету місцевим бюджетам об’єднаних територіальних громад на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. гривень.

Кошти, що виділені для субвенції, розподілятимуться між об’єднаними територіальними громадами в залежності від кількості сільського населення а також площі об’єднаної територіальної громади. Фінансування проектів за рахунок цієї субвенції відбуватиметься згідно з планом соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади.

Як раніше повідомляла УК, кошти на розвиток інфраструктурних проектів в регіонах будуть надавати без спеціальної урядової методики. Для цього громадам необхідно план соціально-економічного розвитку. Відомство не має наміру завантажувати об’єднані громади зайвими методиками та документами. Крім того, Кабмін відмовився юстувати постанову НКРЕКП, яка пропонує підвищити ставки на приєднання до електромереж більше, ніж на 70%. Такі дії урядовці пояснюють тим, що це призведе до дотування обленерго за кошти споживачів.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
20 Березня 2016 p. 21:09
Коли нарешті закінчаться ці ганебні здирництва: "Укрпошта" бере додаткову плату (комісію) у розмірі 3 грн. при оплаті електроенергії, телефону та газу за кожну квитанцію , і "Ощадбанк" вже бере комісію при оплаті газу. Тобто, щоб у державній фінустанові заплатити іншій державній установі, треба платити додатково комісію...