ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГВлада пообіцяла «легкі» гроші на розвиток інфраструктури

Влада пообіцяла «легкі» гроші на розвиток інфраструктури

Кошти на розвиток інфраструктури в регіонах будуть видавати регіонам при наявності плану соціально-економічного розвитку. Спеціальної урядової методики для погодження фінансування більше не потрібно. Урядовці вважають, що так підвищать якість надання посл

Кошти на розвиток інфраструктурних проектів в регіонах будуть надавати без спеціальної урядової методики. Для цього громадам необхідно план соціально-економічного розвитку. Про це розповів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, передає прес-служба відомства.

«Цей план — звичний для громад документ, який вони і до цього розробляли щороку. Отже спеціальної урядової методики для його розробки не потрібно. Єдине, що ми запропонуємо – це загальний шаблон подання документів та необхідних додатків для спрощення їх обробки. Це прискорить процес виділення коштів громадам», — зазначив він.

Окрім того, за словами зам міністра, відомство не має наміру завантажувати об’єднані громади зайвими методиками та документами.

«Маємо максимально спростити і прискорити процес отримання громадами коштів, за рахунок яких вони зможуть вже цього року значно підвищити якість надання послуг населенню», — сказав пан Негода.

Читайте також: Дорожники «вишукують» гроші на ремонт розбомблених доріг Донбасу

Посадовець також заявив, що проект розробленої Мінрегіоном Постанови Кабінету Міністрів про порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабмін відмовився юстувати постанову НКРЕКП, яка пропонує підвищити ставки на приєднання до електромереж більше, ніж на 70%. Такі дії урядовці пояснюють тим, що це призведе до дотування обленерго за кошти споживачів.

 
Коментарі (0)