ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійОбласні центри модернізують вуличне освітлення

Обласні центри модернізують вуличне освітлення

Що обіцяють і роблять мери обласних центрів по вуличному освітленню в містах - проаналузвати портал «Слово і Дело».

Свої обіцянки, які стосуються вуличного освітлення, в минулому році виконав Борис Філатов. У місті було встановлено 6 тисяч 222 світильника на 199 вулицях, встановлено 110 одиниць світильників в селищі Авіаторське, реконструйовано освітлення на 20 вулицях селища Краснопілля та прокладено 211 км повітряної лінії в Дніпрі (хоча мер обіцяв тільки 128 км).

Столичний мер Віталій Кличко обіцяв, що в цьому році 90% вуличного освітлення Києва буде сучасним: «Більша увага буде до модернізації освітлення Києва. Близько 700 млн грн направимо на це. Щоб до кінця 2019 го вже 90% зовнішнього освітлення в столиці було сучасним ». Також він обіцяв, що до кінця 2019 го на 120 вулицях старе вуличне освітлення замінять на сучасне.

Мер Віталій Кличко обіцяв, що в цьому році 90 відсотків вуличного освітлення Києва буде сучасним, на це спрямують близько 700 млн грн.

Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У Житомирі в цьому році повинні перейти на світлодіодне освітлення, для цього необхідно близько 8,7 тисячі ліхтарів. «Ми повністю йдемо за планом про який ми говорили, в цьому році розпочнуться роботи і в наступному році ми повністю перейдемо на світлодіодне освітлення», - пообіцяв мер Сергій Сухомлин. У січні він повідомив, що практично всі світильники по тендеру отримані, частина вже була встановлена ​​в грудні. «Станом на 21 лютого 2019 року було замінене на 3 тисячі 74 світильника на світлодіодні, що становить близько 45% від запланованого обсягу. Нам потрібно замінити ще близько 4 тисяч ліхтарів для того, щоб повністю перейти на світлодіодне освітлення вулиць і доріг міста Житомирі », - розповів чиновник.

Анатолій Бондаренко знаходиться в процесі виконання своєї обіцянки встановити освітлення 100 пішохідних переходів в Черкасах. Станом на кінець травня освітлення переходів було встановлено на восьми вулицях: Надпільная, Гагаріна, Благовісна, Лазарева, Припортова, Козацька, Верхня Горова і Замковий узвіз. Також планується підсвітити переходи на бульварі Шевченка, вулиці Десантників, Байди Вишневецького, Хрещатику, Сержанта Смирнова, Канівської, Менделєєва і Небесної Сотні.

Мер Сум Олександр Лисенко в своїй передвиборчій програмі 2015 року обіцяв відновити освітлення в приватному секторі міста, але все ще виконує його. Станом на кінець 2016 року в місті було виконано капітальний ремонт електричних мереж вуличного освітлення приватного сектора на вулиці Косівщина, пішохідній доріжці між житловими масивом «Баси» і вулицею Корсакова, вулицях Засумская і Матюшенко, пішохідній доріжці від вулиці Східній до Ювілейній, вулиці Котляревського. Також були повністю освітлені райони Веретіновка, Ганнівка, Ювілейна (Східна), вулиці Чекалкіна, Котляревського, пішохідний маршрут через лісовий масив на «Баси», вулиці Перемоги, Зв'язківців, Щепкіна, Кармелюка, Грабовського, Юрія Липи.

Олександр Сенкевич заявив, що в 2019 році буде розроблено стратегію по заміні всіх освітлювальних приладів на LED-лампи. «Ми будемо капітально ремонтувати мережі зовнішнього освітлення. Так, в цьому році буде розроблено стратегію по заміні всіх освітлювальних приладів на LED-лампи. У такого обладнання є ряд важливих переваг. По-перше, такі лампи довговічні. Крім того, вони більш економні і світять яскравіше », - сказав міський голова Миколаєва. Станом на травень Миколаїв поступово переводять на сучасне вуличне освітлення. Департамент житлово-комунального господарства в цьому році повинен встановити нові світлодіодні вуличні ліхтарі на всіх транспортних кільцях міста. LED-світильники вже працюють в мікрорайонах Тернівка, Намив і в районі площі Перемоги.

 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мери обіцяють із закупівлі і ремонту громадського транспорту.

 

 
Коментарі (0)