ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняОблгази «нахімічили» з газовими нормативами

Облгази «нахімічили» з газовими нормативами

Облгази практично вдвічі завищували нормативи споживання природного газу населенням. До такого висновку прийшли в уряді після проведення дослідження з іноземними партнерами по домогосподарству.

З кожних 10 куб. м газу, передбачених за старими нормативами на одну людину в місяць, 4 куб. м облгази продавали промисловості за ринковими цінами. Про це заявив Прем'єр-Міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабміну, передає «РБК Україна».

«Ми переглянули нормативи споживання природного газу та електроенергії. Як було? Облгази списували на населення 10 кубометрів газу, що нібито населення його споживає за пільговою ціною. Ми провели дослідження з нашими іноземними партнерами по домогосподарству і з'ясувалося, що норматив, який був встановлений 20 років тому, завищений всього на всього майже наполовину. Фактичне споживання газу - 6 кубометрів, з яких 4 кубометри. які списували на населення, продавали вже не населенню, а продавали промисловості та іншим суб'єктам за комерційною ціною, яка на порядок вище, ніж ціна для населення», - сказав пан Яценюк.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», реверс «блакитного» палива в Україну законний. Експерти енергетичної галузі переконані, що російський газовий монополіст блефує, запевняючи у зворотному. На їхню думку, якщо б це було так, в Україну вже б полетіли судові позови.
 
Коментарі (0)