ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГОблгази змусять платити за газорозподільчі мережі

Облгази змусять платити за газорозподільчі мережі

Приватні облгази повинні платити за користування державними газорозподільчими мережами. Наразі ця діяльність здійснюється на безкоштовній основі. Тож, уряд просить прийняти законопроект, який би дозволив стягувати платню з таких організацій.

Україна повертає контроль над державними газорозподільчими мережами, які використовувались приватними облгазами. Останні не сплачували коштів до бюджету за експлуатацію державного майна. Тож, уряд вимагає від Верховної Ради ухвалити Закон «Про ринок природного газу». Документ передбачає використання газорозподільчих мереж лише на платній основі. Про це на засідання уряду заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

Чиновник наголосив, що майже всі газорозподільчі мережі знаходяться у державній власності, однак облгази користуються ними безкоштовно.

«Уряд вимагає ухвалення відповідного закону, який передбачає право користування такими газорозподільними мережами виключно на платній основі - платіть гроші державі», - наголосив пан Яценюк.

Так, Глава уряду зауважив, що приватні облгази повинні сплачувати державі за користування власністю останньої.

Читайте також: «Нафтогаз» проти теплоенерго: битва триває

«Сподіваюся, що Парламент підтримає позицію уряду, ми закінчимо безкоштовне використання газорозподільних мереж і всі приватні облгази будуть платити державі орендні платежі за використання державних газорозподільних мереж», - підкреслив він.

Крім цього, Прем’єр нагадав, що завдяки Закону «Про акціонерні товариства» держава повертає контроль і над компаніями енергетичного сектору.

«Тепер ми повертаємо контроль над всіма газорозподільними мережами, які належать державі, які потрапили в приватні руки і за які держава не отримує ні копійки грошей», - резюмував Арсеній Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 3 квітня набрали чинності нові ліцензійні умови з постачання природного газу за регульованим тарифом, газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом.

 
Коментарі (0)