ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійОболонський острів у Києві чекає велика реконструкція

Оболонський острів у Києві чекає велика реконструкція

В Оболонському районі української столиці планують провести капітальний ремонт однойменного острова

 

В Оболонському районі Києва планують провести роботи з капітального ремонту та благоустрою однойменного острова. Про це стало відомо з тендеру комунального підприємства КМДА "Плесо", яке опублікували в системі державних закупівель "Prozorro".

Відомо, що капітальний ремонт Оболонського острова коштуватиме платникам податків 174,8 мільйона гривень. Переможець тендеру має зрізати кущі, прибрати сміття, а також облаштувати тимчасові дороги та пляжну зону на острові. Також підрядник підготує площу для озеленення та дитячої зони.

Окрім цього, на Оболонському острові з'являться нові інженерні комунікації, дитячий та спортивний майданчики, а також причал. Острів стане продовженням парку "Наталка" та перестане бути диким. Ремонтні роботи мають бути виконані до кінця 2022 року.

Нагадаємо, що в Оболонському районі української столиці очікується чергова скандальна забудова - на проспекті Героїв Сталінграда можуть знищити спортивний комплекс "Акваріум" та збудувати на його місці 33-поверхові будинки. Відомо, що на місці басейну "Акваріум" хочуть збудувати чергові багатоповерхівки – Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації видав усі необхідні містобудівні дозволи на будівництво комплексу на проспекті Героїв Сталінграда, 45.

Згідно з документами, на земельній ділянці площею 1,58 гектара планують звести житлові будинки заввишки 127 метрів та 33 поверхи. Орієнтовна кількість квартир становитиме 660 штук. Місцеві жителі виступають проти будівництва на цій ділянці.

 

 

 
Коментарі (0)