ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняОБСЄ: Терміни відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції не відомі

ОБСЄ: Терміни відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції не відомі

Наразі не відомо, коли Донецька фільтрувальна станція зможе поновити свою роботу.

Терміни відновлення роботи Донецької фільтрувальної станції, яка забезпечує водою щонайменше 5 населених пунктів, досі не відомі.

Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, передає Громадське з посиланням на«Укрінформ».

«Цього вечора я особисто спілкувався з представниками комунального підприємства «Вода Донбасу». Мені повідомили, що п'ятеро поранених усе ще отримують медичну допомогу. Той факт, що було поранено п'ятьох цивільних, є абсолютно неприйнятним. Наразі не відомо, коли Донецька фільтрувальна станція зможе поновити свою роботу», — розповів він.

Хуг також додав з посиланням на «Вода Донбасу», що автобус з працівниками фільтрувальної станції обстріляли зі стрілецької зброї при виїзді з ДФС.

17 квітня працівники фільтрувальної станції потрапили під обстріл. Тоді поранення дістали п’ятеро людей, один з них — у важкому стані. 

Місія ОБСЄ відвідала лікарню, де перебувають постраждалі від обстрілу співробітники ДФС.

Удень 18 квітня роботу Донецької фільтрувальної станції остаточно призупинили.  Про це у коментарі Громадському розповів виконувач обов’язків комунального підприємства «Вода Донбасу» Олександр Євдокімов.

Водночас, бойовики заявили про 5-денну зупинку роботи Донецької фільтрувальної станції.

Держдеп США засудив обстріли Донецької фільтрувальної станції.

Це друга зупинка Донецької фільтрувальної станції з початку 2018 року. 

Нагадаємо, Донецька фільтрувальна станція забезпечує водою Авдіївку, селища поблизу неї — Спартак, Опитне, Верхньоторецьке, а також частини Ясинуватої та Донецька. Деякі будівлі із системи всієї станції зараз перебувають на підконтрольній Україні території, насосні станції — на окупованій.

 

 
Коментарі (0)